I hvert fall ikke i restavfallet! Mye kan byttes bort, repareres, selges eller doneres til ulike formidlere av brukte klær. Det finnes etter hvert flere som håndterer og tar imot brukte tekstiler - men det er litt forskjellig hvilke krav de ulike mottakerne har til hva de tar i mot. Felles for absolutt alle er at det som leveres inn må være rent og helt tørt! Tekstilene blir ofte lagret en stund, og er det skitt, matrester eller fukt vil de bli ødelagte av utøy og mugg.

På gjenvinningsstasjonen har vi  ulike containere for brukte tekstiler: Fretex, UFF . Klær kan også leveres direkte til Fretex i gågata på Lillehammer og til Ting og Tøy i Storgata 170.

Felles for alle disse  er at de tar i mot tekstiler som kan videreselges :  hele, rene og tørre klær som andre kan bruke. I tillegg  til sko (NB kun i hele par, legg dem parvis i pose!). De tar også imot vesker, belter, smykker, ullpledd,  og duker.  Fretex tar også imot helt og rent sengetøy. 

Hennes og Maurits på Strandtorget tar imot alt av tekstiler, også filler og sengetøy som ikke nødvendigvis er helt. Men også her må tekstilene være rene og tørre. 

Kanskje kan du forlenge levetiden til noen av klærne dine ved å reparere eller pynte litt på dem? Internett flommer over av tips og idéer  - det skader ikke å gi det et forsøk! Også er det veldig tilfredsstillende å fikse det - slik at favorittbuksa eller skjorta kan få et lengre liv.

Her kan du kanskje få noen tips: (eksterne lenker, GLØR har ikke ansvar for innholdet på disse sidene) 

Grønt skift 

Ta vare på det du har

Eller søk i vei på nettet og på You Tube.