Den største og viktigste forskjellen er at den nye posen av biobasert plast  "puster". Det vil si at dersom den plasseres i en tett bøtte, vil den bli våt og klissete på utsiden. Og står den lenge nok vil det være en fare for at den kan gå i stykker når du løfter den opp. Det er nettop det som er meningen med denne posen; den skal gå i oppløsning  - og når det blir varmt, fuktig og lufttett settes denne prosessen i gang. 

Løsningen på dette er luft!
Så mye luft rundt posen som mulig. Dette gjør at fuktigheten  rundt posen fordamper - og posen vil oppleves tørr på utsiden - og heller ikke så lett gå i stykker. 

For å få luft rundt posen bør  den IKKE settes ned i en tett plastbøtte eller med en plastpose rundt - men i det vi kaller et luftet stativ eller "kurv" - med masse hull som sørger for luftsirkulasjon. Akkurat som den gangen vi hadde papirposer for noen år tilbake. 

Bruker du en tett bøtte kan det være lurt å dra posen godt ned over kanten slik at posebunnen henger "i løse luften" og ikke går ned i bunnen av bøtta. På den måten blir det luft mellom posen og bøtta. 

Vi  GLØR har en type kurv tilgjengelig i nettbutikken eller på gjenvinningsstasjonene. Mange kjøkkenleverandører tilbyr også slike løsninger.

GLØR-kurven har målene  bredde 21 x  dybde 25 cm og er ca 21,5 cm høy

Link til GLØRs matavfallskurv 

GLØRs nye matavfallsposer i biobasert plast reduserer faren for utslipp av plastrester  til sluttproduktene som er jord og gjødselprodukter.