Papp, papir og drikkekartong

Aviser, ukeblader, skrivepapir, skoesker, pizzaesker, pappesker, drikkekartonger.... alt dette blandes sammen i beholderen med blått lokk, eller i brønn / container.

Samtidig henter vi også de grønne avtalesekkene med plastemballasje som dere har plassert ved siden av beholderen eller brønnen.

Når bilene er ferdige med innsamlingsruta, kjører de inn på sorteringsanlegget vårt for papp- og papir, som ligger på Roverudmyra. Det første som nå skjer er at de grønne sekkene med plastemballasje sorteres ut og samles i en egen container før de presses i harde bunter og klargjøres for transport til gjenvinning.

Deretter går hele lasset med papp, papir og drikkekartong på samlebånd der vi nå så godt vi klarer sorterer ut bølgepapp, emballasjekartong og drikkekartonger. Den største haugen er papir, som aviser, ukeblader og reklame.

Når lasset er sortert i ulike kvaliteter, presses det i store, harde bunter - og er klare for transport til fabrikker som kan bruke det som råvarer til å lage nye produkter. 

Husk forresten å skrive navn og telefonnummer på kartongkubbene! Ditt eget eller til fotballlaget eller skoleklassen. Da blir du med i trekningen i returkartonglotteriet! 

 

Fant du det du lette etter?