Gå til hovedinnholdet

GLØR søker interesserte i gratis ombruksvarer

Har du en god forretningsidé for salg av ombruksvarer? Hos oss kan du få varene gratis!

Publisert: 02/03/23

GLØR har i lengre tid sett et behov for ombrukstilbud på Lillehammer. Dette ble særlig tydelig etter nedleggelsen av Gjenbruket, en sak som har skapt stort engasjement. Det er store planer på gang for nye tilbud i GLØR-området. I mellomtiden ser vi etter løsninger for å få omsatt varer til ombruk allerede i dag ved å etablere et ombruksmottak i det gamle administrasjonsbygget på Roverudmyra, hvor innbyggerne i Gausdal, Lillehammer og Øyer vil ha mulighet til å levere inn varer til ombruk. Tilsvarende løsning kan også være aktuelt å etablere på sikt ved gjenvinningsstasjonene i Gausdal og Øyer.

GLØR stiller med ressurser for mottak av varene i samarbeid med Lipro og Lillehammer Læringssenter, og ønsker å finne en løsning for å få varene ut i salg. Vi søker derfor etter personer eller bedrifter som ønsker om å jobbe med salg av ombruksvarer, og har en god idé og forretningsplan til hvordan dette skal fungere. Vi søker flere mottakere, og vil vektlegge unike planer og konsepter. Eksempler på varetyper er møbler, elektronikk, sportsutstyr, leker og barneutstyr. Varene vi kan tilby er gratis å hente for de som måtte få tilbudet.

Er du interessert i ombruk og har en god forretningsidé? Send inn en søknad til oss! Vi velger ut et begrenset antall samarbeidspartnere som får tilgang til varene og samarbeider for å sikre at du får tak i akkurat de varene du ønsker. Nettopp derfor er bredden i konsepter viktig, vi ønsker ikke fire forskjellige aktører som alle er interesserte i de samme varene.

Den løsningen vi nå presenterer er tenkt som et prøveprosjekt med begrenset varighet. Vi er svært inspirerte av ReSirkula på Hamar og Omigjen i Asker, der selvstendig næringsdrivende er samlokalisert og selger varer som er levert inn til gjenvinningsstasjonene. Vi har ikke en løsning på plass for samlokalisering enda, men håper å få verdifull erfaring fra dette prøveprosjektet som vi kan ta med oss i et større prosjekt som også kan innebære samlokalisering.

Ønsker du å søke? Ta kontakt med Prosjektleder Sverre Sørbye Larsen på telefon 994 10 106 eller send søknaden direkte til e-post sverre.larsen@glor.no. NB: Søknadsfrist er utvidet til 31. mars.

Fant du det du lette etter?
Følg GLØR
Følg GLØR {{ glorpartner ? 'Partner ' : ''}}på Facebook Følg GLØR {{ glorpartner ? 'Partner ' : ''}}på Linkedin
Utviklet av OffCenit / Krible